Matična stranica
Matična stranica    Domeni    Opcije za dodavanje domena u Office 365

Opcije za dodavanje domena u Office 365

 

Tema koja je poslednja izmenjena: 2013-02-14

Ako želite da vaša hostovana e-pošta ili druge usluge koriste domen čiji ste vlasnik, kao što je fourthcoffee.com, a ne onmicrosoft.com domen koji vam je dodeljen prilikom upisivanja, možete da dodate prilagođeni domen u Microsoft Office 365 za stručnjake i mala preduzeća.

Evo kako:

 1. Dodajte ime domena u Office 365.
 2. Proverite da li ime domena pripada vama. Da biste to uradili, dodajte DNS zapis na veb lokaciji dobavljača usluga DNS hostinga, sačekajte da se informacije ažuriraju u okviru DNS sistema, a zatim zahtevajte da Office 365 verifikuje da je zapis prisutan.
 3. Ažurirajte zapise DNS servera imena tako da usmeravaju DNS saobraćaj za vaš domen na Office 365. Kada se ova ispravka prenese kroz DNS sistem, moći ćete da koristite Office 365 usluge sa imenom domena.
  noteNapomena:
  Office 365 hostuje DNS kada dodate domen, dok će se potrebni DNS zapisi za usluge sistema Office 365 (Microsoft Exchange Online, SharePoint Online i Lync Online) konfigurisati sami. Da biste saznali više o DNS-u, pogledajte članak DNS osnove and Rad sa imenima domena i DNS zapisima u sistemu Office 365.
  Ili
  Umesto da ažurirate zapise servera imena da ukazuju na Office 365, možete nastaviti da hostujete DNS kod trenutnog dobavljača usluga DNS hostinga. Ako izaberete ovu opciju, morate da podesite sve DNS zapise za Office 365 usluge kod dobavljača usluga DNS hostinga da bi e-pošta i ostale usluge funkcionisali.

Uputstva zavise od toga šta želite da uradite. Office 365 vam ne obezbeđuje prilagođeni domen, ali domen jednostavno možete i sami da kupite. (Kako? Pogledajte članak Kupovina imena domena.)

noteNapomena:
U Office 365 nalog možete da dodate više domena. Međutim, ne možete da dodate isti domen u različite Microsoft usluge u oblaku. Dakle, kada na primer dodate domen u Office 365, ne možete da dodate isti prilagođeni domen u drugu Office 365 pretplatu.
 

Arrow Da li je ovaj članak bio koristan? Recite nam šta mislite
Microsoft
©2014 Microsoft Corporation
|