Matična stranica
Matična stranica    Prijavljivanje i lozinke    Poništavanje administratorske lozinke

Poništavanje administratorske lozinke

 

Tema koja je poslednja izmenjena: 2013-05-20

Ako ste administrator za Microsoft Office 365 za preduzeća i zaboravili ste lozinku, možete da je poništite izborom stavke Ne možete da pristupite nalogu? na Office 365 stranici za prijavljivanje. Samo administratori mogu da ponište svoje lozinke. Možete i da zatražite od administratora za upravljanje korisnicima, administratora za lozinke ili globalnog administratora da ponište lozinke za vas. Za više informacija o tome kako administrator može da poništi lozinku pogledajte članak Ponovno postavljanje lozinke korisnika.

importantVažno:
Da biste poništili sopstvenu lozinku, trebalo bi da ste već naveli alternativnu e-adresu i, za neke administratore, broj mobilnog telefona koji može da prima tekstualne poruka. Više informacija o dodavanju alternativne e-adrese i broja mobilnog telefona potražite u članku Kreiranje ili uređivanje korisnika.

Da biste poništili lozinku administratora:

 1. Na stranici Office 365za prijavljivanje izaberite stavku „Ne možete da pristupite nalogu?“. Ako ne vidite vezu Ne možete da pristupite nalogu?, kliknite na svoj korisnički ID kako bi se veza pojavila.

 2. Na stranici Verifikacija korisnika unesite user ID i znakove za verifikaciju, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  E-poruka koja sadrži uputstva za poništavanje lozinke šalje se na vašu alternativnu e-adresu.

 3. Neka Office 365 prozor pregledača bude otvoren dok odete do prijemnog poštanskog sandučeta gde dobijate e-poštu za alternativnu e-adresu. Pročitajte uputstva iz e-poruke, a zatim izaberite stavku Poništi lozinku odmah.

 4. Kada kliknete na vezu iz e-poruke, preko mobilnog telefona ćete dobiti bezbednosni kôd samo ako se nešto od sledećeg odnosi na vas:

  • Vaša organizacija ima prilagođeni domen koji ste podesili za korišćenje uz Office 365.
  • Vaš Office 365 nalog se sinhronizuje putem sinhronizacije domena.

  Ako se nijedan od ovih uslova ne odnosi na vas, nije vam potreban bezbednosni kôd i možete da odete do 6. koraka.

  importantVažno:
  Na e-poruku i tekstualnu poruku morate da odgovorite u roku od 10 minuta. Proces poništavanja dovršite na istom računaru i u okviru iste sesije pregledača. Ako zatvorite prozor pregledača ili ne odgovorite u roku od 10 minuta, moraćete ponovo da pokrenete proces.
 5. Na stranici Verifikacija preko mobilnog telefona unesite Bezbednosni kôd koji ste primili na mobilnom telefonu.

 6. Na stranici Kreiranje nove lozinke otkucajte novu lozinku, potvrdite je i izaberite stavku Završi.

 7. Kad primite potvrdu da je lozinka poništena, kliknite na vezu na stranici potvrde, a zatim se prijavite na Office 365 koristeći novu lozinku.

  noteNapomena:
  Kad vam se promeni lozinka u sistemu Office 365, obavezno je ažurirajte i u programu za e-poštu na telefonu ili računaru kako bi se podudarala sa novom lozinkom.
 

Arrow Da li je ovaj članak bio koristan? Recite nam šta mislite
Microsoft
©2014 Microsoft Corporation
|