Matična stranica
Matična stranica    Domeni    Dodavanje domena u Office 365

Dodavanje domena u Office 365

 

Tema koja je poslednja izmenjena: 2013-03-19

Ako preduzeće već ima prilagođeno ime domena, vi, kao administrator, možete da ga dodate u sistem Microsoft Office 365 za preduzeća i koristite ga sa uslugama.

Kada dodate ime domena u Office 365 da biste ga koristili uz SharePoint Online i Lync Online, možete da napravite e-adrese, Lync Online naloge i grupe za distribuciju koje koriste prilagođeno ime domena. Ime domena možete da koristite i za javnu veb lokaciju koja se hostuje u sistemu SharePoint Online, ali morate da izvršite neke dodatne korake. Pogledajte članak Korišćenje sistema SharePoint Online na prilagođenom domenu zajedno sa drugim uslugama

Priprema pre nego što dodate ime domena

Pre nego što dodate ime domena, treba da imate na umu sledeće stavke.

 • Da biste dodali ime domena, morate da imate registrovano ime domena i akreditive za prijavljivanje potrebne za registar domena.
  • Ako nemate prilagođeno ime domena, možete da ga kupite od registra domena.
  • Ako imate ime domena, ali nemate akreditive za prijavljivanje za registar domena, obratite se osobi koja je registrovala ime domena.
  Za više informacija pogledajte članak Pronalaženje usluga domena ili kupovina novog domena.
 • Ako trenutno koristite prilagođena imena domena u sistemu Microsoft Business Productivity Online Standard Suite, ne možete da dodate iste domene u sistem Office 365.
 • U sistem Office 365 možete da dodate više domena. Međutim, ne možete da dodate isti domen na različite naloge u sistemu Office 365. Dakle, kada, na primer, dodate domen u Office 365, ne možete da kreirate drugi nalog u sistemu Office 365 i da na njega dodate isti domen.
 • Možete da dodate ime domena u sistem Office 365 na neki od sledećih načina:
Dodavanje i verifikacija imena domena

Da biste dodali prilagođeno ime domena u sistem Office 365, koristite čarobnjak za dodavanje domena na sledeći način.

 1. U levom oknu stranice Administracija izaberite stavku Domeni, a zatim stavku Dodaj domen.

 2. Na stranici Dodavanje domena, u odeljku Navođenje domena unesite ime domena koji želite da dodate, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  noteNapomena:
  Ako se ove informacije ne podudaraju sa onim što vidite, možda koristite Office 365 nakon nadogradnje usluge. Probajte sa člankom Dodavanje domena u Office 365 da biste pronašli informacije koje se odnose na vas.
  Da li koristim Office 365 nakon nadogradnje usluge?
 3. Pratite korake u čarobnjaku da biste u usluzi Office 365 potvrdili da ime domena koje ste dodali pripada vama. Uputstva korak po korak za potvrdu vlasništva nad domenom kod nekoliko popularnih registara domena potražite u članku Kreiranje DNS zapisa za Office 365.

Kada potvrdite da ste vlasnik domena, navedite usluge sa kojima planirate da koristite ime domena u sistemu Office 365, a zatim podesite ime domena da biste ga koristili uz Office 365, kao što je opisano u odeljcima u nastavku.

tipSavet:
Kada dodate ime domena u sistem Office 365, možete da promenite podrazumevano ime domena za nove e-adrese. Za više informacija pogledajte članak Promena podrazumevanog imena domena. Možete i da ažurirate e-adresu (koja predstavlja i vaš korisnički ID) da biste koristili prilagođeno ime domena umesto domena onmicrosoft.com. Za više informacija o radu sa korisničkim nalozima u sistemu Office 365 pogledajte članak Kreiranje ili uređivanje korisnika.

Šta želite da učinite?

Podešavanje svrhe domena za ime domena

Kada dodajete domen usluzi Office 365, morate da podesite svrhu domena za taj domen. To je izbor usluga koje planirate da koristite pomoću domena. Kasnije, usluga Office 365 koristi to da bi vam pokazala listu samo onih DNS zapisa (kao što je MX zapis) koji će vam biti potrebni za kreiranje ili ažuriranje na veb lokaciji vašeg dobavljača usluga DNS hostinga, tako da usluge Office 365 mogu da rade. Znajući svrhu, usluga Office 365 može da vam prikaže samo one DNS zapise koji se odnose na vas, održavajući listu kraćom i manje zbunjujućom.

Čarobnjak „Dodaj domen“ vas vodi kroz korake podešavanja svrhe domena. Ako vam kasnije bude bilo potrebno da ga promenite, uradite sledeće.

 1. U levom oknu stranice Administrator izaberite opciju Domeni.

 2. Kliknite na ime domena, a zatim na stranici Prikaz DNS postavki izaberite opciju Uređivanje usluga domena.

 3. U okviru stavke Svrha domena izaberite opciju Promena svrhe domena.

Uređivanje DNS zapisa za usluge sistema Office 365

Kada dodate i verifikujete prilagođeno ime domena, trebalo bi da uredite DNS zapise u okviru registra domena ili kod dobavljača DNS hostinga koji usmerava saobraćaj na nalog sistema Office 365. Office 365 obezbeđuje potrebne informacije o DNS-u.

Ako ste upravo dovršili rad čarobnjaka za dodavanje domena, kliknite na dugme Konfiguriši DNS zapise. Ako niste, pratite sledeće korake.

 1. U levom oknu stranice Administrator izaberite opciju Domeni.

 2. Kliknite na ime domena koji želite da podesite, a zatim izaberite karticu DNS postavke. Na stranici sa DNS postavkama navedeni su DNS zapisi za usluge sistema Office 365.

  noteNapomena:
  Ako želite da konfigurišete uslugu koju ne vidite na kartici sa DNS postavkama, proverite koje ste usluge domena izabrali da biste bili sigurni da ste izabrali tu uslugu za ovo ime domena. Da biste promenili postavke, na primer da biste dodali Lync Online, pogledajte članak Navođenje usluga koje ćete koristiti sa domenom.
 3. Na Veb lokaciji DNS-a dodajte potrebne zapise u DNS datoteku. Da biste saznali kako to da uradite, pogledajte članak Kreiranje DNS zapisa za Office 365.

noteNapomena:
Promene obično stupaju na snagu za oko 15 minuta. Međutim, moguće je da će prenos kreiranog DNS zapisa po DNS sistemu trajati do 72 sata. Ako ponovo morate da prikažete postavke ovih zahteva, na stranici Domeni kliknite na domen, a zatim na stranici Svojstva domena izaberite karticu DNS postavke.

Da biste proverili status domena, na stranici Domeni kliknite na domen, a zatim na stranici Svojstva domena izaberite opciju Reši problem sa domenom.

Ako uočite probleme, pogledajte članak Rešavanje problema nakon promene imena domena. Ako promene i dalje ne funkcionišu, pogledajte članak Dobijanje podrške za Office 365.

Šta želite da učinite?

 

Arrow Da li je ovaj članak bio koristan? Recite nam šta mislite
Microsoft
©2014 Microsoft Corporation
|