Matična stranica
Matična stranica    Prvi koraci    Pristupačnost u sistemu Office 365

Pristupačnost u sistemu Office 365

 

Tema koja je poslednja izmenjena: 2012-07-02

Microsoft Office 365 za stručnjake i mala preduzeća sadrži funkcije koje su pristupačne i koje mogu da koriste i osobe sa specijalnim potrebama ili invaliditetom. Ove funkcije ne zahtevaju dodatna pomagala za pristupačnost.

Da biste odštampali ovu temu, pri vrhu stranice kliknite na dugme Odštampaj.

noteNapomena:
Pregledač Mozilla Firefox podrazumevano ne podržava upotrebu tastera TAB za tasterske prečice. Informacije o uključivanju podrške za taster TAB pronaći ćete u okviru pomoći za Firefox.
Prikaz stranica u režimu visokog kontrasta

Ako koristite Windows Internet Explorer, možete da prikažete Office 365 stranice u režimu visokog kontrasta da bi bile lakše za čitanje.

Da biste prikazali stranice u režimu visokog kontrasta, pratite sledeće korake.

  1. U programu Internet Explorer, u meniju Alatke izaberite stavku Internet opcije.
  2. Na kartici Opšte postavke izaberite opciju Pristupačnost.
  3. Potvrdite izbor u poljima za potvrdu Zanemari boje navedene na Veb stranicama, Zanemari stilove fontova navedene na Veb stranicama i Zanemari veličine fontova navedene na Veb stranicama, a zatim kliknite na dugme U redu.

Informacije o prikazu stranica u režimu visokog kontrasta u drugim Veb prikazivačima možete da pronađete u Pomoći tih pregledača. Većina operativnih sistema, uključujući i one koje je proizvela korporacija Microsoft, takođe ima postavke za režim visokog kontrasta; za više informacija pogledajte dokumentaciju pomoći za operativni sistem koji koristite.

Upotreba Alt oznaka

Slike koje se pojavljuju na Office 365 stranicama sadrže Alt oznake. Kada postavite kursor preko slike, pojavljuje se tekstualni opis slike koji se može koristiti uz čitače ekrana ili neke druge pomoćne tehnologije. Alt oznake nije moguće koristiti ako ne navode dodatne informacije ili su suvišne uz drugi tekst.

Više informacija

Informacije o nastojanjima korporacije Microsoft da napravi softver i usluge pristupačne svima možete da pronađete na Veb lokaciji Microsoft Accessibility.

 

Arrow Da li je ovaj članak bio koristan? Recite nam šta mislite
Microsoft
©2014 Microsoft Corporation
|